13 december 2017

Mjuk gluten och vetefri julmorotspepparkaka med lingonfrosting

Underbara december, underbara adventstider, härliga fikatider och uppepå detta har vi fått snö!
Få saker gör mig så lycklig som när den första snön dalar ner ...ja förutom att baka.

Till andra advent bjöd vi våra gäster på denna
jul-morots-pepparkaka toppad med lingonfrosting (gluten- & vetefri)


Vispa
2 ägg
1,5 dl socker fluffigt
ca 100 g smält smör

Blanda
3 dl gluten- & vetefri mjölmix
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
2,5 msk pepparkakskryddor
3 dl finriven morot
och rör ner i äggsmeten.

Häll i en smord "bröad" bakform och baka i mitten av ugnen i 175C i ca 35 min. Låt svalna i fomren



Dekorera med
Lingonfrosting
Blanda 100 g rumsvarmt smör
med 2 dl florsocker väl
Rör i 1 tsk vaniljpulver
175g philadelphiaost
3 msk lingonsylt (den ska inte vara för lös) till en jämn smet
och toppa kakan med hela lingon! Njut!

Kakan mår bra av att stå ett dygn innan du bjuder på den samt dekorerar den.
Go' Advent på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar