13 december 2017

Gluten och vetefria saffransvåfflor med bacon och lingonsylt

Våfflor är gott, saffran är gott, bacon är gott och Luciamorgonen är en av de mysigaste på året!
så idag startar vi morgonen med hyfsad skönsång och frasiga gluten- och vetefria saffransvåfflor med finskuren stekt bacon, en kombination av sött och salt som är oslagbar!

 Gluten-, vete-, socker- och mjölkfria saffransvåfflor (14 st)
(receptet går även bra att halvera)

6 dl maizena
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 g saffran (2 paket)
6 dl sojamjölk
4 st ägg
100 g smält mjölkfritt smör

Blanda alla torra ingredienser, stöt saffran med saltet innan du rör ner det i mjölblandningen.
Vispa ner mjölk, ägg och det smälta smöret, till en jämn smet.
Låt våffelsmeten vila en stund tills våffeljärnet är varmt. När du hällt ut smeten på våffeljärnet, låt smeten svälla en stund innan du fäller ner locket, så blir våfflat lite tjockare och högre. Glöm inte att vispa smeten mellan gräddningarna eller att smörja våffeljärnet då och då.


Servera med finskuren bacon och rårörda lingon!
Glad Lucia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar