370 - 400 g Naturligt glutenfritt mjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
225 g Philadelphiaost, cream cheese
120 g osaltat rumsvarmt smör
300 g strösocker
Citron zest från 2 st citroner
1,5 msk färskpressad citronjuice
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
( gul karamellfärg om man vill)
1 ägg
1 äggula
Florsocker
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat.
Rör ihop philadelphiaost och det rumsvarma smöret väl. Vispa därefter i socker, citron zest, citronjuice, vaniljpulver, salt och ev den gula karamellfärgen. Vispa på högsta hastigheten i 2 min tills det är fluffigt och krämigt.
Tillsätt nu mjölblandningen och vispa in det på lägsta hastigheten. Degen ska vara kladdig. Täck bunken och låt vila i kylskåpet i 5 timmar.
Sätt ugnen på 165C och täck två plåtar med bakplåtspapper.
Ta en klick av degen, ca 1 msk och rulla till en boll som du sedan rullar i florsocker tills den är helt täckt. Placera bollen på plåten.
Grädda längst ner i ugnen ca 15-20 min, håll lite koll för de får inte börja bli bruna i kanterna, då har de varit inne för länge, de ska vara lite sega i mitten.
När de är klara låt de svalna på galler, och innan servering pudra på med florsocker och njut!
På god andraplats kom dessa små söta äpple-smördegs-rosor smaksatta med lemoncurd och mandelmasse som vi njöt med vispad vaniljgrädde.
<script async defer src="//assets.pinterest.com/js/pinit.js"></script>
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar