1 butternutpumpa
1/2 röd lök
1/2 gul lök
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
1 paket naturligt glutenfri bacon
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Salt, malen svartpeppar, vitlökspeppar, chiliflakes, söt paprikapulver (se till att alla kryddor är naturligt fria från gluten).
Värm ugnen till 200C
Skala och kärna ur butternutpumpan och skär den i cm-tjocka bitar. Hacka löken, vitlöken och paprikan grovt. Klipp baconen i centimetertjocka skivor. Blanda allt tillsammans med kryddorna på en plåt och ringla över olivolja och blanda runt. Sätt in plåten längst ner i ugnen i ca 25 - 30 minuter tills pumpan är mjuk. Rör efter halva tiden.
1 paket bacon
1/2 tsk torkad timjan
2,5 dl naturligt glutenfri buljong, ex. kyckling
Smulad getost
Hackad purjolök om du vill
Stek det andra paketet bacon knaperstekt och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg över butternutblandningen i en gryta och fräs tillsammans med timjan i ca 1 - 2 minuter, smaksätt med mer salt och peppar om det behövs.
Rör i buljongen och och mixa allt med en stavmixer till en puré. Blir den för tjock så späd med mer buljong till den tjocklek du tycker om. Låt småkoka en stund. Smaka av, om du vill ha större kontrast i smakerna så tillsätt lite honung.
Servera soppan toppad med fräst bacon, smulad getost och purjolök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar