4 juni 2014

Naturligt glutenfri müsli

Det hände mig en rolig sak i fredags! Jag fick reda på att jag har blivit uttagen av WorldofShape att blogga om min månad med FitnessFighten! Jag vann alltså en månad med FitnessFighten. Fattar ni vilken perfekt start så här två veckor efter min operation! Hoppas att ni vill följa och peppa mig! För det här är något jag verkligen behöver efter de senaste åren. Ni kan läsa mer i mitt första blogginlägg "Nu är det dags..." dag1/30.
Jag kommer också att under min trettio dagars utmaning att länka mina dagliga MyWorldofShape-blogginlägg till denna blogg. Wish me luck! 
men eftersom jag redan nu är inne på dag fyra så får ni här även länkarna till dessa dagar:
"Yummie in my tummie" dag2/30 , 
"Hi hi! Vilken morgon!" dag3/30 ,
"Noooo! Nu har det börjat....dag4/30

Utöver detta kommer jag även att lägga upp de rätter jag komponerar själv och självklart är de naturligt glutenfria (O ppm). Det första jag fick göra var att komponera en müsli som är naturligt glutenfri samtidigt som den inte innehåller några hallon eller solroskärnor. I handeln finns det naturligt glutenfri müsli men de innehåller oftast solrosfrön så de går bort för min del.


Naturligt glutenfri  & ekologisk müsli 10 port (154 kcal/portion)
(Protein: 4,6g Kolhydrater: 18,3g Fett: 6,8g)

50 g quinoapuffar
40 g kokosflingor
40 g boveteflingor
40 g amaranth flingor (bio food)
65 g pumpakärnor grovhackade osaltade
50 g torkade osockrade blåbär raw
50 g mullbär torkade raw
30 g chiafrön svarta
vaniljpulver
kanel

Blanda allt och fördela på 10 portioner och njut med keso eller kesella till frukost, men tänk på att den ska vara osötad och utan alla andra konstiga ingredienser som naturligt glutenfritt inte får innehålla (se mitt tidigare inlägg från den 4 maj). Jag brukar även strö på lite havtornspulver eller nyponpulver för lite extra nyttigheter.

Bryr du dig inte om kalori-innehållet så skulle jag testa att tillsätta lite grovhackade cashewnötter och andra torkade frukter som du tycker om, du kan även byta ut chiafröna mot linfrön etc. Sedan skulle jag rosta allt i ugnen på en plåt, utom de torkade bären och chiafröna. Blanda varm äppeljuice med olja som du ringlar över müslin, rör runt allt med händerna så att det fördelar sig bra innan du skickar in den i ugnen på ca 150-175C, tills det börjar få färg. Rör runt ett par gånger under rostningen. Låt svalna på plåten, se till att müslin inte är blöt och häll sedan upp i en torr burk.


Nu är jag även tillbaka till mina keso-mellanmål med olika topping, en av de jag gillar bäst är keso med varma körsbär. Just nu använder jag frysta körsbär som jag låter bli varma med lite vaniljpulver men jag längtar efter de färska bigaråerna. En perfekt start!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar