22 maj 2014

Försvinnande goda glutenfria raw food treats!

I am in love! Förra helgen hade jag bästa och sötaste bakhjälpen av min brorsdotter i köket, och hon levererade också den dagens härligaste uttalande "det är så roligt att titta i dina skåp för här finns en massa grejer som inte finns någon annanstans". Utifrån detta förstår jag att det finns nog de som tycker att jag äter annorlunda och de som t.o.m tycker att det är lite konstigt. Det fick mig att reflektera över detta som vi människor har en förmåga att klassa in som "normalt" ...men ärligt talat vad är normalt? Det som jag mår bra av kanske inte passar dig oavsett om det handlar om mat, beteende, livsstil eller förhållande. En person som gör dig lycklig och tar fram ditt rätta jag kanske retar gallfeber på någon annan men är den personen mindre normal då?

Vi gjorde iallafall försvinnande goda Raw Bounty coconut bites och Raw morotskaksbollar. Yummie! Vilket jag kan rekommendera att ni testar men med tanke på den sommarvärme vi har nu så förvarar jag dem kallt! 

Älskar verkligen Insta för all mat och raw food inspiration som jag får av andra. Inspirationen till de här raw food smoofsen kommer från en tjej som heter Hovkonditorn, men jag har ändrat receptet utifrån vad jag hade hemma i skåpet! 

Raw bounty coconut bites

4 msk kokosfett ekologiskt 
3 msk puffad quinoa 
1,5 msk kokosgrädde
Vaniljpulver
Lite kokossirap för lite extra sötma (går att utesluta).
Och slutligen riven kokos tills du får en bra konsistens så att du kan forma massan till små bollar eller fyrkanter. I hovkonditorns recept står det 1 msk kokosmjöl men jag föredrar konsistensen på riven kokos så jag bytte ut det. 

Forma till fyrkanter eller bollar och stoppa in dem i frysen. Under tiden de är i frysen smälter du din favoritchoklad av mörk choklad, för min del en som är naturligt glutenfri, i vattenbad med lite kokosolja eller gör en egen raw choklad. Doppa dem sedan i den smälta chokladen och toppa med lite riven kokos. Låt dem stå i kylskåpet tills de är dags att servera. 
Njut! 

Därefter gjorde vi på önskemål av min brorsdotter dessa Morotskaksbollar som är helt gluten- & vetefria!


Ca 1 dl riven morot

2 msk kokosolja
2 msk rivet äpple
2 dl cashewmjöl av mixade cashewnötter
1 dl kokosmjöl
0,5 dl kokossocker
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel


Blanda allt för hand i en skål, tillsätt mer mjöl från cashewnötter om de blir för lösa i konsistensen. Forma till bollar och rulla i riven kokos och låt stå i kylskåpet till de är dags att servera. 

I orginalreceptet från hovkonditorn var det havregryn men då jag inte kan äta havregryn pga av att min kost måste vara helt fri från gluten (0 ppm) så bytte jag ut detta mot mitt egna hemmagjorda cashewnötsmjöl och kokosmjöl. Fungerade precis lika bra!

Här hemma är våra ingredienser helt ekologiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar