På sista tiden har jag roat mig många timmar i köket med att baka raw food treats, så vad passade väl bättre än att starta med en lyxig raw food glass till frukost, gjord på frusna bananer. Jag hittade idén på Insta där jag följer ett konto/tjej som heter Hovkonditorn
Peanutbutter icecream
Jag mixade två stycken frysta bananer med en rejäl klick jordnötssmör (crunchy) med kokosmjölk till bra konsistens. Till serveringen strödde jag över kakao nibs! Ät & njut! Mmmm...
Lite senare på eftermiddagen idag behövde vi en välförtjänt paus i vårstädandet så då bjöd jag på hemmagjord Raw Chokladtryffelkaka till kaffet!
Raw Chokladtryffelkaka
Ta en springform med löstagbara kanter och fodra botten med plastfolie så släpper den lätt.
Botten:
Jag lät 2dl cashewnötter ligga i blöt ca 2 h och efter att de hade fått rinna av mixade jag dem tillsammans med ca 10-12 färska dadlar och 1 msk kokosolja till en lättarbetad deg som du trycker ut i botten på formen och sedan stoppar du in formen i frysen medan du gör chokladtryffelmoussen. Om och du vill ha mer sötma i botten kan du tillsätta kokossirap.
Chokladtryffelmousse:
Smält en bit kakaomassa i vattenbad tillsammans med 1 msk kokosolja. Mixa detta tillsammans med 3-4 st mogna avokados (beror på storlek, jag använde 3,5st), kakao efter smak men ca 2dl, jag blandar alltid i några matskedar Vahlrona kakaopulver för en kraftigare och mörkare chokladsmak. Tillsätt en nypa havssalt och till sist mixar du i kokossirap efter smak då det beror helt på hur söt du vill att den ska vara. Nästa gång tänker jag blanda i chokladkross eller kakaonibs för att få lite crunch i den.
Ta ut nötbotten ur frysen och bre ut chokladtryffelmoussen, avsluta med att strö över kokos innan du sätter tillbaka den i frysen. Ljuvligt god, den smälter i munnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar