3 maj 2014

Gluten- och vetefria Black Bean Brownies

Trodde aldrig att jag skulle gilla kokta svarta bönor men här kommer ett recept på riktigt kladdiga Black Bean Brownies.


Börja med att koka egna svarta bönor eller köp färdiga på burk. Finmixa sedan 1 msk linfrön med 3 msk vatten tills de flesta av linfröna har gått sönder (ca 1 min), låt stå och svälla i ca 10-12 min. Tillsätt 1 dl rörsocker, 0,5 dl kakao, vaniljpulver, en nypa salt, 1 burk eller 3 dl kokta svarta bönor och 3 msk kokosolja och mixa till en slät smet.
Klicka ut smeten i muffinsformar, ca 10st. 

För de som tål nötter, dekorera med hackade nötter uppepå. Ställ in dem i 175 grader i ca 20-25min. 

Alla ingredienser jag använder är ekologiska!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar