28 april 2014

Raw food godbitar! Helt vete-och glutenfritt

Sol, sol och massa sol från en klarblå himmel och jag njuter av en kaffepaus på balkongen, lite vårrehabilitering efter en sömnlös natt. Till kaffet njuter jag en av mina små raw food godbitar som jag bakade igår. Jag bakade hela fyra sorter men denna mumsbiten var först ut att avsmakas. Det är små kokos&jordnötskakor toppad med hemmagjord chokladtryffel som smälter i munnen. 



Nu ska jag erkänna att jag inte har riktigt koll på mängderna eftersom detta var ett provtest men botten innehåller lagom mängd av riven kokos, mixade cashewnötter (som har legat i blöt en timme), jordnötssmör med crunch, havssalt samt färska urkärnade dadlar, lite kokosolja och vaniljpulver som jag mixade ihop till en bra deg och som jag tryckte ut i små silikonformar och sedan satte in i frysen. Alla produkter är ekologiska.

Chokladtryffeln gjorde jag med ekologisk kakaomassa som jag lät smälta i ett vattenbad tillsammans med lite kokosolja, som jag därefter blandade med kokossirap, raw kakao och lite kokosgrädde. Allt ekologiskt såklart. 
Häll sedan chokladen över degen i de små formarna och ställ åter in dem i frysen. 

Låt stå ca 4h i frysen och njut dem i små mängder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar