Jag har under min ...ja min röriga höst, längtat tillbaka till min period med raw food och det var en av de saker som föll på plats igen under kursen i Mindful eating.
I veckan lyxade jag till det med en spiromat och då fick jag äntligen tummen ur och göra en variant på zucchinipasta med hemmagjord raw pesto och jag det blev definitivt veckans bästa raw food rätt mmmm....
Naturligt Glutenfri Raw Pesto med zucchini pasta
På begäran kommer här receptet för 2 portioner:
Börja med att göra raw peston: mixa 2 st vitlöksklyftor med 1/4 påse pinjenötter, 1 kruka basilika, dubbel mängd färsk spenat i förhållande till basilikan, 4-5 st soltorkade tomater och olivolja (alla ingredienser bör vara ekologiska så att du slipper få i dig rester från besprutningar etc.) Den går bra att göra i förväg och låt stå i kylen.
Med spiromaten gjorde jag zucchini spiraler av en hel zucchini som jag blandade i en skål med delade körsbärstomater, en liten hackad charlottenlök, en näve hackade sugersnaps och soltorkade tomater.
Blanda ner peston! Och strö pinjenötter över zucchinipeston till serveringen.
En Spiromat? det låter väldigt intressant. Berätta mer.
SvaraRaderaEn spiromat kallas även en grönsakssvarv och med den kan du göra grönsakerna till långa "pasta"skruvar. Ett roligt sätt att äta grönsaker på för hela familjen!
SvaraRadera