10 mars 2014

Naturligt Glutenfri Raw Pesto ...mindful eating.

Den här våren har jag gett mig själv en mycket intressant och bra kurs på det personliga planet. I höstas på en nätverksträff träffade jag Elin som driver företaget well-aware-ness som håller kurser i Mindful eating. Under sex tillfällen har jag medvetandegjort mitt ätande och det som påverkar just mitt ätande. Kanske är ni fler än jag som anser att ni vet precis hur man ska äta för att må bra men att i detta mediala utbud som kastas mot oss från diverse tidningar och tv-program så känner ni att efter många år, eller kanske andra förändringar eller stress i din vardag så är det plötsligt svårt att omsätta teorin i praktik. Du känner dig helt enkelt förvirrad! Ja det gjorde iallafall jag. Dessa sex veckor har fått mig att se på mig själv och vad maten har för betydelse för mig på ett helt annat sätt. Jag har helt enkelt tack vare Elins kurs och mindfulness utvecklat en ny medvetenhet om mitt ätande.

Jag har under min ...ja min röriga höst, längtat tillbaka till min period med raw food och det var en av de saker som föll på plats igen under kursen i Mindful eating.

I veckan lyxade jag till det med en spiromat och då fick jag äntligen tummen ur och göra en variant på zucchinipasta med hemmagjord raw pesto och jag det blev definitivt veckans bästa raw food rätt mmmm....

Naturligt Glutenfri Raw Pesto med zucchini pasta

På begäran kommer här receptet för 2 portioner:
Börja med att göra raw peston: mixa 2 st vitlöksklyftor med 1/4 påse pinjenötter, 1 kruka basilika, dubbel mängd färsk spenat i förhållande till basilikan, 4-5 st soltorkade tomater och olivolja (alla ingredienser bör vara ekologiska så att du slipper få i dig rester från besprutningar etc.) Den går bra att göra i förväg och låt stå i kylen.
Med spiromaten gjorde jag zucchini spiraler av en hel zucchini som jag blandade i en skål med delade körsbärstomater, en liten hackad charlottenlök, en näve hackade sugersnaps och soltorkade tomater.
Blanda ner peston! Och strö pinjenötter över zucchinipeston till serveringen.

2 kommentarer:

  1. En Spiromat? det låter väldigt intressant. Berätta mer.

    SvaraRadera
  2. En spiromat kallas även en grönsakssvarv och med den kan du göra grönsakerna till långa "pasta"skruvar. Ett roligt sätt att äta grönsaker på för hela familjen!

    SvaraRadera