10 mars 2014

Vååår! Och ny frukostvariant à la raw food.

Under en lång period har det bara blivit nyttiga gröna smoothisar till frukost och jag har insett att får inte jag min smoothie på morgonen så tappar jag mentalt lite av resten av dagen. MEN för ett tag sedan sprang jag på vita chiafrön vilket enligt alla källor innehåller massor av nyttiga saker såsom omega 3, livsviktiga aminosyror, antioxidanter, protein m.fl. Samtidigt är de både gluten- och vetefria vilket passar min mage perfekt! 
Så på sista tiden har jag testat att göra chiapudding till frukost med olika smaksättningar, toppad med både frukt och hackade nötter! Som bas, då jag just nu utesluter alla mjölkprodukter och har koncentrerat mig på mycket raw food mat igen, så låter jag chiafröna svälla i en ekologiska kokosmjölk till rätt konsistens. Ni måste testa!
En av mina favoriter är med blåbär och vaniljpulver, toppad med apelsin eller äpple och hackade pistagenötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar