Bloggandet har varit tyst en vecka då jag tog semester och stack till fjälls för att njuta av snö, sol och skidåkning. För mig är det ren mindfulness att stå på ett par skidor i backarna när solen värmer ansiktet och sedan när mjölksyran sätter in i låren så stannar jag och njuter av en kaffe mitt i skidbacken. Att sedan få ha familjen runt omkring mig, tre generationer, tillför dagarna många härliga skratt!
Igår firade vi, som resten av Sverige, vårfrudagen med att göra våfflor, självklart glutenfria, vetefria och mjölkfria. Min sambo bjöd på baconvåfflor, något vi premiäråt förra veckan på cafe Fågelboet i Sälenfjällen för första gången (de gjorde gluten- och vetefria våfflor till mig). Smaskigt värre! Vår sjuåring föredrog sina våfflor med vaniljglass.
Gluten-, vete-, socker- & mjölkfria våfflor
6 dl maizena
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl sojamjölk
4 st ägg
100g smält mjölkfritt smör
Blanda alla torra ingredienser, vispa ner mjölk till en slät smet. Tillsätt ägg och det smälta smöret och vispa ytterligare till en jämn smet.
När du hällt på smeten på våffeljärnet, låt smeten svälla en stund innan du fäller ner locket så blir de lite tjockare och högre. Viktigt att vispa smeten mellan gräddningarna och glöm inte bort att smörja våffeljärnet.
Till våra vuxenvåfflor bjöd vi på nygjord-hemmagjord lingonsylt som vi gör på frysta lingon samt finskuren stekt bacon. Kombinationen sött och salt är oslagbar.
Hur äter ni era våfflor?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar