Raw food är i första hand så fantastiskt färgrikt så det mättar både öga, mage och själ innan du ens har börjat tillaga det, att det sedan smakar gott och det smakar mycket gör det hela bara ännu bättre.
Jag har under de senaste månaderna botaniserat på diverse grönsaksavdelningar och letat bra ekologiskt sortiment bland mina närbutiker, kassarna är tunga av härliga grönsaker och frukter när jag lämnar matbutikerna. Jag har dock fortfarande svårt att laga lagom mängd mat eftersom det finns så många roliga recept jag vill testa, men vi är väldigt lagom mätta på ett behagligt sätt efter varje måltid och även om de flesta maträtter vi äter inte är upphettade över +42C så fungerar det utmärkt. (Här ska jag tillägga att de dagar vi äter rawfood med en twist vilket inkluderar kött av något slag så är just det upphettat över +42C)Raw frukt och grönsaksgröt
Min första frukostgröt, var en frukt och grönsaksgröt där jag grovmixade mina favoritpäron med avokado, babyspenat och en liten bit ingefära och sedan toppade jag den med frysta mixade körsbär blandade med ekologiskt osockrat vaniljpulver. Ett recept som är väl återanvänt! I princip kan du mixa precis vad du vill av favorit frukter och grönsaker om du tror att de passar ihop.
Kryddig Raw Gazpacho.
Ett annat recept som är välanvänt i vår familj och som uppskattas av de flesta är raw food gazpachon gjord på hackade färska tomater, gurka (skalade eller inte skalad), röd och gul paprika, vårlök (eller gul lök), finhackad vitlök, färsk basilika o koriander. Ibland skär vi en avokado i småbitar och rör ner...och glöm inte att spetsa med citron eller limejuice och lite olivolja. Gör du en ordentligt sats så klarar den sig i kylskåpet i minst tre dagar, perfekt snabblunch som gör dig mätt länge.
Till detta gjorde vi goda raw food olivkex
...men det receptet kommer imorgon!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar