12 oktober 2012

Dag? ...hur som helst! recept på glutenfri müsli!

Dag? 
....ojoj... orkar inte ens räkna efter när jag var här sist! Vad säger ni om att starta om med 3.0? ...hihi
Hösten är här med alla sina underbara färger och frosttäckta ytor och jag njuter maximalt av den kalla klara luften och solen som strålar från en klarblå himmel! mmmm...jag älskar Sverige och alla dess underbara årstider!

Det blir inget långt inlägg idag men jag vill dela med mig av ett vetestärkelse-, glutenfritt- & sockerfritt muesli recept som jag har gjort denna veckan och som smakar ljuvligt till frukost.


Efter en lång tid med ont i magen har jag nu bestämt mig att till hundra procent testa att utesluta vetestärkelse. Jag har fått konstaterat att jag inte är glutenintolerant men magvärken fortsätter så nu testar vi oss fram. Därför kommer det fr.o.m nu komma många recept här som är helt fria från ovanstående ingredienser.

Hemmagjord muesli!
I en långpanna blandar jag grovhackad mandel och cashewnötter tillsammans med pumpa- och melonkärnor, kokosflingor och seasmfrön, kanel & det ekologiska sockerfria vaniljpulvret. Blanda! Därefter rör jag ihop 1/2 dl kokosolja med 1/2 dl varmt vatten som jag häller över mueslin och rör runt igen. Ställer in den i mitten av ugnen på 175C och rör var 5:e minut tills den har en fin rostfärg, ca 20 min. Du kan i princip blanda i vilka nötter du vill som hasslenötter, valnötter, paranötter etc men vi är lite sparsamma med dem i vår familj pga allergirisk. När mueslin har svalnat i långpannan så blandar vi i torkade blåbär utan tillsatt socker samt chiafrön (istället för linfrön).
Smakar mumsigt gott med en sked av detta på morgonens yoghurt, speciellt på den grekisk yoghurt som är lite tjockare ...det blir nästan som en efterrätt.

Vi använde mueslin till efterrätt en av dagarna. Vi ugnsstekte päron med lite smör och citronjuice tills de blev mjuka och serverade med en klick vispad vaniljgrädde toppad med mueslin! GOTT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar