Kycklingsallad med matvete, avokado & granatäpple.
Det började med att min sambo satte in en hel kyckling i ugnen igårkväll, efter att ha masserat in den med chili, vitlök, salt och 2tsk olja. Luktade så gott medan den ugnstektes.
En hel kyckling brukar räcka till 4 portioner till oss två.
Har du färdig kyckling utan skinn så börja med att koka matvetet och "plocka ur" granatäpplet (klyfta den som en apelsin så går det lättare).
Lassa upp blandad sallad på en tallrik, jag älskar ruccola, machete och babyspenat. Fyll på med purjo eller varför inte passa på att njuta av den späda vårlöken som finns nu. Finfördela kycklingen och matvetet över grönsalladen, strö över hackad paprika i önskad färg och finhackade sugarsnaps. Lägg till en halv avokado med lite flingsalt på och strö slutligen över granatäpplekärnorna.
Vill man roa sig så kan man göra som min sambo och göra söta små blommor av babyplommontomater (uppskattades väldigt mycket av mig!)
Till detta serverades ännu en kesellaröra. Idag blandades kesellan med finfinhackade sugersnaps, finfinhackad paprika, grovmalen svartpeppar, chiliflakes och lite flingsalt.
Jag ser redan fram emot morgondagens matlåda!!
Tomat-tulpan by min sambo |
Tomat-solros by min sambo |
Söndagslunch |
Fint och färgglatt, man äter definitivt med ögonen! :-D
SvaraRaderaMarie
Vacker mat!
SvaraRaderaJa! det tilltalade både ögon & gom!
SvaraRadera