Dag45
Kom på imorse att jag helt glömde bort att väga mig i söndags, så det fick bli gjort idag istället. Visst skulle jag gärna vilja ha lite större minusutslag på vågen från vecka till vecka men jag är nöjd med det lilla, för det går ju neråt och jag har lovat mig själv att inte ha bråttom den här gången! Kanske kommer det att ge lite större resultat nu när jag är frisk och kan träna ordentligt igen. Hoppas hoppas hoppas!För ibland behöver man en liten större motivation...
Idag tog jag en vilodag, startar lugnt efter förkylningen, även om det känns bra att kroppen själv säger till att den vill ut och jogga lite. Härlig känsla! Har grym träningsvärk i armarna sedan Boot Campen igår, gillar känslan av träningsvärk, eller ska jag säga att jag gillar känslan av bevis på att jag har gjort något.
Idag gjorde min sambo spareribs, mmmm... hemmagjorda spareribs!
Kom på imorse att jag helt glömde bort att väga mig i söndags, så det fick bli gjort idag istället. Visst skulle jag gärna vilja ha lite större minusutslag på vågen från vecka till vecka men jag är nöjd med det lilla, för det går ju neråt och jag har lovat mig själv att inte ha bråttom den här gången! Kanske kommer det att ge lite större resultat nu när jag är frisk och kan träna ordentligt igen. Hoppas hoppas hoppas!För ibland behöver man en liten större motivation...
Idag tog jag en vilodag, startar lugnt efter förkylningen, även om det känns bra att kroppen själv säger till att den vill ut och jogga lite. Härlig känsla! Har grym träningsvärk i armarna sedan Boot Campen igår, gillar känslan av träningsvärk, eller ska jag säga att jag gillar känslan av bevis på att jag har gjort något.
Idag gjorde min sambo spareribs, mmmm... hemmagjorda spareribs!
Spare ribs a la sambo!
Blanda 1-3 tsk honung med 2-4 msk
Rapsolja eller oliv olja, tre sorters
peppar (svart, vit och grön), ek salt
(falksalts flingor), gluten- och vetefri soja och 3 st vitlöksklyftor.
Lägg revbenspjällen i en ugnsfastform. Smörj in
köttet med ca hälften av kryddblandningen låt ligga i en till fem timmar. Sätt ugnen på 175 grader och låt köttet stå innen i ca 1,5 h. Pensla
kryddblandning med jämna mellanrum. Vänd köttet efter halva tiden och fortsätt
pensla. De sista minutrarna kan du dra på grillen! Ta ut revbensspjällen ur
ugnen, låt de svalna lite och dela sedan med en smal kniv, ät med välbehag… med blomkålsmos. Koka ett blomkålshuvud mjukt i vatten med buljong (utan jäst). Mosa med en stomp och blanda ner kesella, salta och peppra. Och varför inte även ugnsbakade stora tomathalvor med timjan och lite salt på. Skicka in dem i ugnen efter att revbenspjällen är färdiga.
Idag försökte jag lyxa till dagen med lite smaksatt vatten men detta var ingen hit även om den både var fri från socker & sötningsmedel. Jag fortsätter nog med min LOKA Päron eller Ananas...
Idag försökte jag lyxa till dagen med lite smaksatt vatten men detta var ingen hit även om den både var fri från socker & sötningsmedel. Jag fortsätter nog med min LOKA Päron eller Ananas...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar