6 maj 2012

Dag36, Björnbärssmoofi, Supergoda hamburgare by sambo,

Dag36
Sol och blå himmel utanför mina fönster, hur ser det ut hos er? 


soligt väääder!
Det är härligt när världen visar sig från sin vackra sida, det var dock väldigt kyligt ute när jag öppnade balkongdörren...brrr!, som tur var blir jag varm av träningen.


Sådana här dagar börjar jag längta efter att fixa lite planteringar till balkongen och terasserna, tyvärr så går det inte alltid att hinna med allt roligt man vill göra över helgen så det får vänta ett par dagar till MEN ibland önskade jag verkligen att dagen hade fler timmar. Ibland önskar jag t.o.m att jag hade en trädgård men det är enbart för att få planera, plantera och se saker växa och för i slutändan kunna sitta och fika mitt ibland dem och njuta av färgerna och kolla in alla surrande bumlorna. Eller kunna ligga på rygg på en filt och bara titta rakt upp i himlen och göra ingenting - en konst som jag håller på att träna mig i. En konst som man kan göra på många ställen, det behöver jag inte direkt någon egen trädgård till *blink*. 
Tidigare år, har jag haft möjligheten att fixa i någon annans trädgård vilket har varit en himla bra deal!


Björnbärs & mango smoofi
Idag blev det en Björnbärs & mango smoofi till förmiddagens mellanmål
Jag tar lättkvarg som jag mixar med banan (Ca 50g), björnbär, mango & vaniljpulver. 


Jag gillar smoofi eftersom det går att förbereda och är enkelt att ta med sig i en liten termos under vardagarna och har du tajt om tid så kan du snabbt få i dig ditt mellanmål och på så sätt hålla blodsockret på en bra nivå.
Mango har ett högt fiberinnehåll och är bra för matsmältningen och håller dig mätt längre samt den är rik på c-vitamin och betakaroten precis som björnbären, så detta blev en riktig vitaminkick! 


Hemmagjorda hamburgare i salladskal med avokadokesella
Dagens lunch blev min sambos Hemmagjorda hamburgare med massor av chili & vitlök såklart!
Vi mixar färsk chili med färsk vitlök, och gul lök och blandar sedan ihop det med köttfärsen och äggvitor. Till 600g köttfärs tog vi 3 äggvitor.
Detta är egentligen samma recept som jag använder till mina köttbullar och de brukar jag variera med de kryddor som jag är sugen på för dagen, såsom färsk basilika, eller tacokryddor som spiskummin, eller varför inte lite indiskinspirerade med curry, ingefära & gurkmeja m.fl. Idag blev det svartpeppar & vitpeppar samt salt utöver mixen. Forma köttfärsen till hamburgare och lägg i en ugnsfast form, skicka in på 200C i ca 25min.
Under tiden sköljer du stora blad av isbergssallad, delar körsbärstomater och skivar lökringar. Idag blandade min sambo kesella med avokado och vitlök som dressing till hamburgarna. 
Gör en skål av salladsbladen, lägg i hamburgare och tillbehör, greppa med handen och ät & njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar