I min trötthetspanik, efter det att tårarna trillade ner i lunchen, mailade jag FitnessFighten i behov av svar på mina frågor och blev inom en väldigt kort tidsperiod uppringd med ett supportersamtal som gjorde att jag nu förstår mycket mycket bättre vad som händer och VARFÖR och vad jag behöver göra. Det kändes bra att inte vara ensam med mina frågor, utan att det finns stöd att få. Grym service! STORT TACK World of shape!!
Till något annat!
För mer än ett år sedan beslöt vi här hemma att utesluta så många raffinerade produkter och tillsatsämnen som möjligt, i det vi äter, i vår vardag. Det gör att vi har inga raffinerade produkter, såsom t.ex. socker och vetemjöl hemma. När vi handlar läser vi innehållsdeklarationer för att undvika det dolda sockret i alla dess former samt vi försöker undvika så många tillsats- och E-ämnen så långt det går men fortfarande ha smidigheten kvar i vardagsmatlagandet. Vi började baka dinkelbröd, jag experimenterade en hel del med fikabröd utan socker, vi gjorde smaskiga söndagsbruncher med amerikanska pannkakor och hemmagjord "snabbsylt", hemmagjord glass bara med naturligt socker etc. inom våra dåvarande begränsningar ...vår enda sötningskälla blev honung i måttliga mängder. (men inte för mig då jag verkligen inte gillar honung!)
Många uppfattade oss som mycket Pretto och det resulterade i att vi redan då började blogga om mat, vår Pretto mat! Under tidens gång kommer dessa recept även bli en del i min nuvarande blogg kanske som de är eller med modifikationer utifrån så som vi har valt att äta idag, då dessa recept ständigt är återkommande i vår matlagning. Det bästa med beslutet med PRETTO-omställningen är att genom att utesluta sockret fick jag mina värden, vissa som visade sig vara lite förhöjda vid en läkarundersökningen, att på ett år helt gå tillbaka till perfekta utan medicinering. Min läkare frågade vad jag hade gjort och var förvånad när vi berättade vad, eftersom min vikt hade ökat under samma period.
Idag har vi haft Taco-torsdag!
Tacoköttfärs med wokpasta & stark guacamole.
Fräs köttfärsen med finhackad lök, chili, vitlök, spiskummin, svartpeppar och smaka av med salt.
Koka pastan, 25g/person. Fräs wokgrönsakerna med önskade kryddor och på slutet låter du pastan fräsa med en stund.
Guacamolen bestod idag av två perfekta mogna avokados (som har, sedan i söndags, legat och mognat bredvid äpplena) mixade med vitlöksklyftor, kvarg, chilipulver, flingsalt och vitpeppar och några droppar citron.
ÄT!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar