Parmalindad ugnstekt chilikyckling med påskris & currykesella topping |
Parmalindad ugnstekt chilikyckling serverad med påskris, sallad och currykesellatopping.
Börja med att krydda kycklingfiléerna med chíliflakes och vitlökspeppar. Gnid in. Linda sedan varje kycklingfilé med 2st tunna skivor parma. Lägges i en ugnsfast form, häll lite citronsaft runt omkring. Sätt in i ugnen på 175C.
Koka råris med gurkmeja och finhackad gul lök. När riset är klart kryddar du på med lite vitlökspeppar för lite sting.
Medan kycklingen är i ugnen och riset kokar så blandar du lättkesella med curry och lite flingsalt. Jag använder en curry som heter mango curry, stark o god.
Släng ihop en sallad med sådant du tycker om efter säsong.
Servera och njut
Detta var mycket gott, ser fram emot nästa tillfälle.
SvaraRaderaMums! Ser gott ut! Så fina bilder du tar av maten!
SvaraRaderaTack :) det är halva nöjet och visst är det mer lockande att prova ett recept om ögat njuter!
SvaraRaderaVar har du köpt mangocurryn?
SvaraRaderaMvh
Sarah
Hej Sarah!
RaderaMangoCurryn ingår i Santa Marias ena kryddserie, se länk nedan! Eftersom den även innehåller chili så testa dig fram med mängden, beroende hur starkt du vill ha maten.
http://www.santamariaworld.com/produkter/kryddor/#!/mango-curry/