Denna helgen
har vi haft bästa matlagningsfördelningen här hemma, min sambo har fixat
luncherna och jag har gått loss på middagarna!
Ett av målen med matlagningen har varit att se till att det blev många lunchlådor till kommande vecka eftersom det fortfarande känns som om vi bara lagar mat, äter, jobbar och tränar hela tiden. Jag äter var tredje timma och jag ska hinna med mellan fem till sex måltider vilket inkluderar mellanmål. Så det krävs en del planering har jag insett!
Ett av målen med matlagningen har varit att se till att det blev många lunchlådor till kommande vecka eftersom det fortfarande känns som om vi bara lagar mat, äter, jobbar och tränar hela tiden. Jag äter var tredje timma och jag ska hinna med mellan fem till sex måltider vilket inkluderar mellanmål. Så det krävs en del planering har jag insett!
Här
kommer dagens recept:
vitlöksspäckad fläskytterfilé |
Vitlöksspäckad-timjan&chilikryddad-parmalindad fläskytterfilé med palsternacksmos.
Jag hittade en ordentlig bit fläskytterfilé till ett bra pris så den putsade jag iordning, späckade den med halva vitlöksklyftor, gned in den med chili, vitlökspeppar, flingsalt och färsk timjan och lindade in den i tunna skivor av parmaskinka och la den tillrätta i den ugnsfasta formen. Därpå klyftade jag en gul lök och tärnade en lagom stor bit palsternacka (beror på hur stark smak ni tycker om) som jag sedan fyllde ut formen, runt fläskytterfilén, med och hällde slutligen på lite nypressad citronjuice. Stoppade in kött-termometern, la över en bit folie och skickade in den i ugnen tills termometern pep på 69C, ca 40min.
Under tiden tärnade jag mer palsternack, en liten bit rotselleri och potatis som jag ångkokade mjuka. När köttet var klart blandade jag och mosade de ångkokta rotfrukterna med lite spad samt löken och palsternackorna från ugnsformen.
Till detta serverade jag en kall sås gjord på kesella, svartpeppar och gräslök.
Ser grymt smarrigt ut.
SvaraRadera