17 juli 2017

Gluten och vetefri rabarberpaj med marängtäcke

Midsommar & rabarber hör liksom ihop! Så det blev en väldigt enkel rabarberpaj med marängtäcke, gjord på smälta rabarber som är något av det godaste jag vet.

Pajdeg
ca 2,5 - 3 dl self raising gluten- och vetefritt mjöl
vaniljpulver efter smak
en nypa salt
100 g smör

Nyp ihop till den deg och tryck ut i en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper i botten. Grädda i ugnen i 175 C ca 20 min tills den är gyllenbrun. Låt svalna innan du fyller den.

Smälta rabarber
skiva bitar av rabarber och lägg i en tjock bottnad kastrull med en matsked strösocker och hetta sakta upp dem samtidigt som du rör, tills rabarbern är en trådig röra. Smaksätt med ordentligt med kanel och ev lite ingefära. Jag vill gärna att rabarber-röran ska vara syrlig som kontrast mot de söta marängerna. Låt svalna innan du fyller pajskalet!

Maränger
Vispa 3 st äggvitor hårt och vänd ner sockret på slutet. Spritsa marängsmeten uppe på rabarber-röran.
Tillaga i 225 C tills marängen har fått fin färg.

Servera varm med glass och njut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar