28 april 2012

Dag28, framtiden, recept, Jorgbubbs- & mango kvarg med muesli, Boeuf bourgignon med råris och pepparkesella! Kallskuret med senapskesella.

Dag28
Kan inte riktigt fatta att det redan är 28april ...känns lite sorgligt att månaden med FitnessFighten snart är över. MEN oj vilken Kick-Start jag har fått! och bra support från er på World of Shape! Tack tack tack!
Det känns som om jag har fått väldigt bra redskap för min resa!


Nu ser jag fram emot att klara av detta på egen hand! ...Vilket kändes lite fånigt att säga för jag har faktiskt klarat av FitnessFighten på egen hand, tillsammans med min sambo, och vi valde att köra all träning hemma. Men eftersom jag vet med mig hur många anmälda vi var i April så har jag aldrig kännt mig ensam. Sedan har det hjälpt att följa många andra på FitnessFighten på FB.


Jag har iallafall valt att fortsätta på World of Shapes 6-månaders program fr.o.m 1 maj för att ha en grund i min tränings & viktminskningsresa. Jag kommer även fortsätta att kombinera detta med RM Boot Camp då det är tuff och endorfinhöjande träning som gör mig lycklig. Samt närmaste tiden framöver kommer jag att koncentrera mig på min cykel inför tjejvättern den 9juni.


Natten till idag har jag sovit som en stock och vaknade av en smällpuss på pannan av min bonus-son, som hittade mig sovandes, i vardagsrummet, där min sambo snällt lämnade mig när jag totalt utmattad kvaddade i soffan igår kväll, efter några nätters dålig sömn.



Det blev en ordentlig men en aningens sen frukost imorse med

Jorgbubbs & mango kvarg med muesli
Jag mixade kvargen med frysta jordgubbar och fryst mango och vaniljpulver. Till den äter jag 50g av vår hemmagjord mueslimix, en mix mellan Frebacos "grundmuesli" helt utan fruktbitar och solrosfrön, Pauluns blåbär & vaniljmuesli och Pauluns kanelflingor. (alla tre utan tillsatt socker).
Till detta åt jag idag rökt bog och paprika för lite extra protein. Och en kaffe med varm lättmjölk. 




Min bonus-sons frukost såg ut så här.


Ägg, grönsaker, smörgås med kaviar bokstäver (han är 5år), en Danonino fruktkvarg som är fri från färgämnen, sötningsmedel, konserverings medel samt fri från artificiella aromer och ett stort glas mjölk.
Att han sedan "tjuvar" pumpafröna och de torkade blåbären i min muesli till sin yoghurt är bara sött!


Idag har jag en jobbdag, det är väldigt skönt att ha "huset" för mig själv medan de andra är på Vetenskapsfestivalen och roar sig! så jag passar på att laga en Boeuf bourgignon till middag, den sköter, i princip, sig själv och det puttrar så gott från köket. 
                                              
Boeuf bourgignon med råris och pepparkesella!
Jag putsade ca 1,2kg högrev, skar den i 3cms bitar som jag brynte i en stor järngryta. Till all högrev gick det åt ca 2 msk olja. Jag tillsatte ca 1 gul lök och 4st vitlöksklyftor och lät det fräsa med en stund. Efter det hade jag i 4-5 msk tomatpuré (utan socker), bara 1 dl rött vin, 6dl vatten, 2 st "tärningar" av hemmagjord fond (vi fryser in i ispåsar, iskuber), 2 lagerblad, färsk timjan, och ungersk paprika pulver. Jag lät detta koka på svag värme i ca 1h 15min. Då tillsatte jag steklökar och små champinjoner som får koka med tills de är mjuka. 
Till detta kommer det ikväll serveras råris, en pepparkesella och en sallad på ruccola, mangold, babyspenat & machete ...och en och annan tomat. 
Det blir nästan 7 måltider av denna gryta, så nya matlådor är nu fixade till nästa vecka.
Att äta var tredje timme gör att man måste vara "hittapåig" för att inte bli uttråkad så idag blev det en tallrik 


Kallskuret med senapskesella.
I kylen hittade jag rökt bog och rostbiff, till detta skar jag upp lite paprika & vårlök samt blandade 50g kesella med min färdig vitlökspepparmix, tillsatte lite extra svartpeppar och rörde ner 1 tsk (6g) dijonsenap utan socker. 
Och till detta slängde vi in två stycken knäckemackor!


En sak vi har märkt här hemma med vår matplanering & matlagning är att idag slängs det nästan ingen mat vilket känns väldigt väldigt bra. En bonus som jag inte hade räknat med!

1 kommentar:

  1. Det sista du skriver om att det inte slängs någon mat är verkligen sant, resterna går ju åt till mellanmålet =)Fantastiskt bra jobbat, längre fram kommer jag fråga dig om tips för roligare mellanmål :)

    SvaraRadera